Is Nougat Vegan?

Ik krijg regelmatig de vraag of nougat vegan is, daarom schrijf ik dit blog. Wil jij weten of nougat vegan is, lees dan verder. Of bestel direct mijn vegan nougat!

Normale Nougat

De basis van traditionele nougat wordt gemaakt van eiwit, honing en suiker, glucose en een snufje zout. Door het eiwit en de honing is normale nougat dus niet vegan. Maar het is wel mogelijk om vegan nougat te maken.

Vegan Nougat

Vegan Nougat - Zoets van SophieGeïnspireerd door de franse nougat, ben ik op zoek gegaan naar een vegan recept om nougat te maken. Dit is absoluut niet makkelijk, na flink proberen en het bijna opgegeven te hebben is het uiteindelijk gelukt! Mijn vegan nougat is gemaakt zonder eiwit en honing, maar met aardappeleiwit en agave siroop. Het luistert heel nauw. De hoeveelheden moeten exact kloppen en ook de temperatuur van de agave en suiker is belangrijk, hier gebruik ik een suikerthermometer voor. Omdat de nougat een taai mengsel is, heb je hier een mixer met goede motor voor nodig, dit lukt niet met een handmixer. 
 

De lekkerste ingrediënten

Vegan Nougat met salted caramel - Zoets van SophieIk gebruik de lekkerste ingrediënten voor mijn nougat, in elke variant zitten knapperige geroosterde amandelen en pistaches. In mijn smaken probeer ik de contrasten op te zoeken, smaken die mooi met elkaar combineren, zoals salted caramel en pinda of kaneelstok en cranberry. En uiteraard zijn deze ingredienten ook vegan, de vegan salted caramel heb ik zelf gemaakt.
 
Nougat moet rusten

Als de nougat klaar is, gaat het in vormen en laat ik deze 2 dagen rusten om de juiste consistentie en smaak te krijgen. Daarna is de nougat klaar om te snijden en verpakken, wat allemaal met de hand gebeurt. De nougat is minimaal 6 maanden houdbaar na bereiding. Bewaar de nougat op een koele en droge plaats, maar liever niet in de koelkast want dan wordt de nougat harder.

Review van mijn Vegan Nougat
Inge: “Heerlijk! Weinig verschil met de 'normale' versie, top gedaan!! Iedereen die geproefd had van de schaal, bleef ervan snoepen dus de complimenten zijn echt gegrond!”

Heb je nu zin in Vegan Nougat?
Dat snap ik! Je kunt bij mij verzenddoosjes bestellen met 2, 4 of 8 stuks. Je kunt zelf uitkiezen welke smaken je in jouw doosje wilt hebben!

 

Geniet ervan!

 

© 2020 - 2024 zoetsvansophie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel