Siroop en Jam Kopen
Naast nougat en caramel, maak ik ook graag siroop en jam. Deze is alleen te koop aan huis en bij mijn winkel Leiden Made aan de Hooglandse Kerksteeg 10, Leiden. Het is begonnen met jam, met de paplepel ingegoten vanuit thuis. Ik vind het leuk om met seizoensproducten te werken en de vrucht of bloesem in zijn waarde te laten, de pure smaak te kunnen proeven. Daarom gebruik in in mijn jam minder suiker en bevat mijn siroop ook een hoog percentage echt fruit en dat proef je! Zo lang de voorraad strekt. Wil je jam of siroop kopen, ga dan naar mijn webshop!
Vlierbloesemsiroop
Rabarbersiroop
GEEN VOORRAAD MEER, VOLGEND SEIZOEN WEER - Rozenbottelsiroop
Ouderwets lekker is rozenbottelsiroop, je hebt vroeger vast wel eens roosvicee gedronken. Deze is zelfgemaakt en dat proef je! (500ml €7,95).
GEEN VOORRAAD MEER, VOLGEND SEIZOEN WEER - Komkommerlimonadesiroop
Het klinkt misschien een beetje vreemd limonade van komkommer, maar het is dus verrassing verfrissend. Ik combineer de komkommersap met munt en citroen, wat het extra fris maakt. (500ml €7,95).
Tonicsiroop
Ik wou graag een meer volwassen siroop maken en dat is deze tonicsiroop geworden, heerlijk kruidig met een mooi bittertje van de kinabast (de bast van de kinaboom, dat de bittere smaak geeft). Er zitten verschillende kruiden en specerijen in zoals, tijm, citroengras, piment en jeneverbes, wat samen met de citroen en sinaasappel een verrassend lekkere tonic geeft als je het mengt met spa-rood. Dan hoef je er alleen nog een beetje Gin bij te doen, voor een extra speciale Gin-Tonic :) (500ml €7,95).
Aardbeienjam en siroop
Met de lekkerste brabantse aardbeien maak ik heerlijke jam en siroop. Met een scheutje balsamico om de natuurlijke smaak te versterken. (500ml €7,95, pot jam €5,95)
Kersenjam
Met betuwse kersen maak ik heerlijk kersenjam. Het is even een werkje om de pitten eruit te halen, maar absoluut waard! (pot jam €5,95)
Pruimenjam
Ik heb 3 verschillende soorten pruimenjam, gemaakt van verschillende soorten pruimen: Reine Victoria, Mirabellen, Bleu de Belgique. Allemaal een verschillende smaak. Reine Victoria is voor mij de klasssieke pruim, de jam is zoet met een lekker zuurtje. Mirabellen geven een vollere zoete smaak, gevoel van tropisch fruit. En Bleu de Belgique, mooie donkerblauwe pruimen geven deze paarse jam, ik vind het bijna rood-fruit achtig smaken. (pot jam €5,95)
GEEN VOORRAAD MEER, VOLGEND SEIZOEN WEER - Kweepeergelei/ Kweepeerjam en Dulce de Membrillo
Kweepeer is een fruit wat niet meer vaak gebruikt wordt, ik denk een beetje een 'vergeten' fruit, wat zonde is, want het is echt super lekker! Het is een harde peersoort, die je moet bereiden, voordat je deze kan eten. Van het sap maak je heerlijke gelei, wat echt een verfijnde, zachte smaak heeft. Van het vruchtvlees kan je Dulce de Membrillo maken, dit wordt in zuid-frankrijk en noord-spanje gegeten met Manchego. Heerlijk is dat, moet je een keer geprobeerd hebben. Van het vruchtvlees kan je ook jam maken, waar ik wat vanille aan heb toegevoegd, wat mooi combineert. (pot jam/ gelei €5,95; Dulce de Membrillo €3,50/100g )
Rabarbercompote
Van de rabarber maak ik ook heerlijke compote, ook met minder suiker zodat je wel de mooie smaak van de rabarber kan proeven. (pot €5,95)