Hoe wordt nougat gemaakt?

Wil je weten hoe nougat wordt gemaakt en wat nougat is? Lees mijn blog hieronder.

Ik ben geïnspireerd geraakt door de nougat uit Montélimar, na een vakantie in Frankrijk.  Wat een heerlijke verwennerij, ik wilde dat graag zelf leren maken. Dit was nog best een uitdaging, want nougat maken is niet makkelijk, maar het is me gelukt! Ik denk dat mijn studie Scheikunde hier ook van pas is gekomen.

De basis van nougat

De basis van mijn nougat - Zoets van SophieDe basis wordt gemaakt van eiwit, honing, suiker, glucose en een snufje zout. Aan stijf geklopte eiwit voeg je hete honing en suikerstroop toe, dit luistert heel nauw. De hoeveelheden moeten exact kloppen en ook de temperatuur van de honing en suiker is belangrijk, hier gebruik ik een goede suikerthermometer voor. Omdat nougat een taai mengsel is, heb je hier een mixer met goede motor voor nodig, dit lukt niet met een handmixer. De lekkerste ingrediënten

Ingrediënten van nougat - Zoets van Sophie


Ik gebruik heerlijke en verse ingrediënten voor mijn nougat, in elke variant zitten knapperige geroosterde amandelen en pistaches. In mijn smaken probeer ik de contrasten op te zoeken, smaken die mooi met elkaar combineren, zoals bitterkoekjes en framboos of kaneelstok en cranberry met knapperige amandelen en pistache. Zodat elke hap een verrassing in je mond geeft :)

 


Nougat moet rusten

Als de nougat klaar is, gaat het in vormen en laat ik deze 2 dagen rusten om de juiste consistentie en smaak te krijgen. Daarna is de nougat klaar om te snijden en verpakken, wat allemaal met de hand gebeurt. De nougat is minimaal 6 maanden houdbaar na bereiding. Bewaar de nougat op een koele en droge plaats, maar liever niet in de koelkast want dan wordt de nougat harder.
 

Video hoe ik nougat maak

Vind je het leuk om een video te zien hoe ik mijn nougat maak? Bekijk de video hieronder, klik op de rode play-knop.

Review van mijn nougat
Leanne: "Het is elke keer weer een feestje en verwennerij als de nougat bestelling weer binnen is!! Heerlijk!"

Heb je nu zin in Nougat?
Dat snap ik! Je kunt bij mij verzenddoosjes bestellen met 2, 4 of 8 stuks. Je kunt zelf uitkiezen welke smaken je in jouw doosje wilt hebben!


Geniet ervan!

© 2020 - 2024 zoetsvansophie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel