Hoe wordt nougat gemaakt?
Wil je weten hoe nougat wordt gemaakt en wat
nougat is? Lees mijn blog hieronder.
Ik ben geïnspireerd
geraakt door de nougat uit Montélimar, na een vakantie in
Frankrijk. Wat een heerlijke verwennerij, ik wilde dat graag
zelf leren maken. Dit was nog best een uitdaging, want nougat maken
is niet makkelijk, maar het is me gelukt! Ik denk dat mijn
studie Scheikunde hier ook van pas is
gekomen.
De basis van nougat
De basis wordt gemaakt van eiwit, honing, suiker, glucose en een snufje zout. Aan stijf geklopte eiwit voeg je hete honing en suikerstroop toe, dit luistert heel nauw. De hoeveelheden moeten exact kloppen en ook de temperatuur van de honing en suiker is belangrijk, hier gebruik ik een goede suikerthermometer voor. Omdat nougat een taai mengsel is, heb je hier een mixer met goede motor voor nodig, dit lukt niet met een handmixer.
De lekkerste
ingrediënten
Ik
gebruik heerlijke en verse ingrediënten voor mijn nougat, in
elke variant zitten knapperige geroosterde amandelen en pistaches.
In mijn smaken probeer ik de contrasten op te zoeken, smaken die
mooi met elkaar combineren, zoals bitterkoekjes en framboos of
kaneelstok en cranberry met knapperige amandelen en pistache. Zodat
elke hap een verrassing in je mond geeft
:)
Nougat moet
rusten
Als de
nougat klaar is, gaat het in vormen en laat ik deze 2 dagen rusten
om de juiste consistentie en smaak te krijgen. Daarna is de nougat
klaar om te snijden en verpakken, wat allemaal met de hand gebeurt.
De nougat is minimaal 6 maanden houdbaar na bereiding. Bewaar de
nougat op een koele en droge plaats, maar liever niet in de
koelkast want dan wordt de nougat harder.
Video hoe ik nougat maak
Vind je het leuk om een video te zien hoe ik mijn nougat maak? Bekijk de video hieronder, klik op de rode play-knop.
Review van mijn nougat
Leanne: "Het is elke
keer weer een feestje en verwennerij als de nougat bestelling weer
binnen is!! Heerlijk!"